Çınarcık Otelleri

( 4 Sonuç Gösteriliyor)
1/3
Standart Oda
Sadece Oda
İptal Edilemez
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺3.869,20
1/3
Standart Oda
Sadece Oda
İptal Edilemez
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺3.705,00
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.

Cinarcik manzara

 

Doğal güzellikleri sayesinde pek çok turistin ilgisini çeken yerlerden biri de Çınarcık. Sahip olduğu doğal güzelliklerin çok sayıda insan tarafından keşfedilmeye başlamasıyla beraber, bölgedeki otel sayısında da ciddi bir artış kendini göstermeye başlıyor. Çünkü artık insanlar burada yalnızca günübirlik gezi yapmak istemiyor. Turistlerin en iyi şekilde konaklaması adına artık farklı alternatifleri içerisinde barındıran oteller devreye giriyor. Siz de sevdikleriniz ile beraber doğanın tadını çıkararak dinlenmek ve doyasıya eğlenmek için Çınarcık’ı tercih edecekseniz, taleplerinizi karşılayacak oteller hakkında küçük çaplı araştırmalar yapabilirsiniz. 

Bölgeye olan talebin artmasından dolayı mutlaka Çınarcık tatilinizi erken dönemde planlamalısınız. Bu sayede henüz doluluk oranı yükselmemiş olan odaları çok daha uygun fiyatlara rezerve etme fırsatını yakalayabilirsiniz. Böylece hem istediğiniz gibi Çınarcık’ı gezebilir hem de büyük bir keyifle istediğiniz otelde bütçe dostu uygun fiyatlarla konaklayabilirsiniz. 

Çınarcık Otelleri Fiyatları 

Her geçen gün bölgede konaklamayı tercih eden turist sayısı artış gösteriyor. Haliyle Çınarcık otellerinde de aynı oranda bir artış kendini göstermeye başladı. Bu durumda otel fiyatları konusunda değişikliklerin yaşanabileceği anlamına geliyor. Genel olarak Çınarcık otelleri fiyatları hakkında araştırmalar ile de görebileceğiniz üzere burada her bütçeye uygun odaları bulmak mümkün. Buna bir de kampanyalı otel fırsatları eklendiği zaman tahmin ettiğinizden çok daha uygun fiyatlara burada konaklamanız mümkün olacak. 

Çınarcık 5 Yıldızlı Otelleri

Bölgenin her geçen gün gelişim göstermesi ile beraber burada konaklama alternatifleri konusunda oldukça ciddi anlamda çalışmalar yapılmaya başlandı. Her ne kadar şimdilik Çınarcık’ta 5 yıldızlı konseptinde oteller bulunmuyor olsa da halihazırda bulunan otellerden de en iyi hizmeti almanız mümkün. Lakin zincir otellerde kalmak istiyorsanız da sorun değil. Çünkü Çınarcık’ta olmasa da Yalova içerisinde farklı zincir otellerin şubeleri bulunuyor. Dolayısıyla aradaki kısa mesafe göz ardı edildiği takdirde bu zincir otellerden birini de tercih edebilirsiniz.

Çınarcık Her Şey Dahil Otelleri 

Bölgede oda ve kahvaltı seçeceğini sizlere sunan pek çok otel bulunuyor. Buna bir de “girişte öde” seçeneği  eklendiği zaman, Çınarcık’ta konaklamak istediğinizde gün boyu yapacağınız geziler sonrasında otel için ekstradan bir ücret ödemenize gerek kalmıyor. Siz de böylece çıkacağınız tatilin keyfini doyasıya çıkarmak kalıyor. 

Çınarcık’ta Nerede Kalınır?

Daha önceki dönemlerde konaklama alternatifleri pek fazla olmadığı için insanların yalnızca günübirlik olarak geldiği Çınarcık’ta artık farklı konseptlerdeki oteller gelen misafirlerine hizmet veriyor. Bölgenin en güzel noktalarında yer alan konaklama alternatiflerini seçerek keyifli bir tatil için ilk adımı atabilirsiniz. Bölgede otel sayısı şimdilik daha az olduğu için istediğiniz yerde konaklamak adına mutlaka mümkün olduğunca erken rezervasyon yaptırmayı unutmamalısınız. Çünkü yaz dönemine yaklaşırken doluluk oranı ciddi seviyede artış gösteriyor. Bu durumda istediğiniz yerde konaklamak için geç kalmak istemezsiniz. 

Çınarcık Balayı Otelleri Hangileridir?

Balayına çıkarken hem gözlerden uzak bir yer hem de çok uzun yolculuk yapmadan tatile ulaşım talep edenlerdenseniz, Çınarcık sizin için ideal bir alternatif olacak. Bölgede, balayı için burayı tercih eden çiftler için özel odalar hazırlanıyor. Sizin bu aşamada yapmanız gereken tek şey ise balayı için Çınarcık’ın hangi bölgesini seçmek istediğinize karar vermek olacak. 

Çınarcık’ta Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Yalova’nın turistik bölgelerinden biri olan Çınarcık, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile sizlerin en iyi şekilde vakit  geçirmesini sağlıyor. Buraya geldiğinizde gezip görebileceğiniz pek çok farklı nokta bulunuyor. Bunların arasından mutlaka görmeniz gerekenleri sizin için derledik. 

Erikli Yaylası: Teşvikiye beldesinde yer alan yayla, ilçe merkezine yaklaşık olarak 14 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 100 dönümlük genişliğe sahip olan yaylanın üzerinde ise 5 tane ahşap ev bulunduğunu görebilirsiniz. Burayı ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkacak olan Erikli Şelalesi ise pek çok kişinin yaylaya geldiği zaman ilk olarak ziyaret ettiği yer olarak biliniyor. Sıcak havalarda yaylaya çıkan pek çok kişi, serinlemek istediği zaman soluğu şelalenin yanında alıyor. Yaylada başta karaağaç, kestane, ıhlamur, köknar, elma olmak üzere pek çok farklı ağaç türü bulunuyor. Buraya geldiğinizde, yemyeşil doğanın ve tertemiz havanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Delmece Yaylası: Aynı beldede yer alan diğer bir yayla ise Delmece Yaylası. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan yayla, denizden 700 metre yükseklikte bulunuyor. Yaylada, şifalı olduğu düşünülen içme suyu kaynağı bulunuyor. Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlere aradıklarını vermeyi başaran yaylada gelenlerin piknik yapmalarını ve dinlenmelerini sağlayan mesire yerleri bulunuyor. 

Karlık Yaylası: Şenköy sınırlarında bulunan bu yayla, özellikle de yazın serin bir yerde zaman geçirmek isteyenlere aradıklarını vermeyi başarıyor. Denizden 700 metre yükseklikte bulunan yaylaya geldiğiniz zaman sizi ağaçların arasındaki göl karşılıyor. Buraya geldiğinizde sevdikleriniz ile birlikte huzurla vakit geçirebilirsiniz. 

Dipsiz Göl: Zemin kısmı sıklıkla çöküntüye uğramasından dolayı Dipsiz Göl, krater göllerin en muhteşem örnekleri arasında kendine yer buluyor. Burayı ziyaret ettiğiniz zaman da görebileceğiniz üzere gezmeniz adına iki farklı göl alternatifi karşınıza çıkıyor. İlk göl, 530 metre rakıma sahip olan Büyük Dipsiz Göl iken ikincisi bu gölden yaklaşık olarak 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan ve 570 rakımdaki Küçük Dipsiz Göl’dür. Flora açısından ciddi anlamda zengin olan bu iki gölün etrafında kestane, ıhlamur, köknar gibi farklı ağaç türlerine rastlayabilirsiniz. Her iki gölün içerisinde de aynı zamanda birbirinden farklı balıklar da yaşamlarını sürdürüyor. Bol oksijene sahip olan bu bölgeyi, Çınarcık gezi listenize mutlaka eklemelisiniz. 

Çaldere Şelalesi: 290 metre rakıma sahip olan şelalenin yüksekliği 920 metre. Taz Dağları’ndan akan su ile beslenen şelale, Marmara Denizi’ne dökülür. Çevresi yemyeşil ağaçlar ile kaplı olan şelale, gelenlere görsel anlamda şölen sunuyor. Kalabalıktan uzaklaşmak ve dinlenmek istediğinizde buraya uğrarsanız son derece huzurlu saatler geçirebilirsiniz. 

Kent Ormanı: Bölge halkının güzel havalarda özellikle de hafta sonlarında tercih ettikleri yerlerden biri olan Kent Ormanı, aynı zamanda farklı yerlerden buraya gelenlerin de dinlenmek ve keyifli zaman geçirmek adına tercih ettikleri yerlerden bir tanesi. El değmemiş bir doğaya sahip olan ormanda farklı ağaç ve canlı türleri bulunuyor. Ormanın bulunduğu alanda spor salonları, yürüyüş parkuru, çocuk oyun parkı ve çok amaçlı salon gibi farklı yerlerin bulunması özellikle de aile olarak geldiğinizde herkesin dilediği gibi keyifli zaman geçirmesine olanak sağlıyor. 

Tarihi Kilise: Osmanlı döneminden kalma son derece önemli tarihi yapılar arasında yer alan kilise, ilçe merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta. Diğer bir adıyla Azize Paraskevi Kilisesi, dikdörtgen bir yapıya sahip. Yapımı için tuğla, taş ve dağınık moloz kullanılmış olup dışarıdan bakıldığı zaman eski dönem taş evlerini andırıyor. Tarihi Kilise’nin inşa edildiği dönemde bölgede yaşayan Hristiyanlara hizmet verdiği tahmin ediliyor. Şahsa ait bir yapı olmasından dolayı ziyaretçilere açık olmasa da dışarıdan kiliseyi görebilirsiniz. 

Çınarcık Merkez Cami: İlçe merkezinde bulunan cami, dikdörtgen bir yapıda. 1725 yılında Sadrazam İbrahim Para tarafından yaptırılmış olup ilçedeki önemli tarihi yapılar arasında kendine yer bulur. Yapıldığı tarihe göre ilçedeki en eski cami olma özelliğine sahiptir. Halen ibadete açık olan cami, kırmızı ve beyaz renkleri sayesinde ilçe merkezine geldiğinizde dikkatinizi çekmeyi başarır. 

Çınarcık Plajları Hangileridir?

Plajların en yoğun olduğu ilçelerden biri Çınarcık’a geldiğinizde maviliklerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Çınarcık Plajı: İlçe merkezinin sahil şeridinde yer alan plajın denizi berrak ve tertemizdir. Kumsalı ise çakıl taşı ve kum karışımıdır. Deniz 5-10 metreden sonra derinleşmeye başladığından burada yüzerken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. 

Özgür Bayanlar Plajı: Esenköy beldesi sınırlarında bulunan plaj, isminden de anlaşılacağı üzere yalnızca kadınlara hizmet veren bir plajdır. Temiz ve berrak suya sahip olmasının yanı sıra plaj bölümü kumluk iken denizin dip kısmı ise taşlıktır. Plaja geldiğinizde burada bulunan pek çok hizmetten ücretsiz şekilde yararlanabilirsiniz. 

Reis Aile Plajı: Sentetik kumdan meydana gelen plaj, temiz denizi ile gelenlerin keyifli şekilde zaman geçirmesini sağlıyor. Burada bir yandan denize girerken diğer yandan sakin müzikler eşliğinde keyifli vakit geçirerek dinlenebilirsiniz.

Çınarcık’ta Gezilecek Yerler Nelerdir?

Çınarcık’ta yer alan bölgeleri ziyaret ederken çevresinde yer alan çeşitli güzellikleri ile kesinlikle es geçmemelisiniz. 

Yürüyen Köşk: Gerek Yalova’ya gerekse Çınarcık’a gelen ziyaretçilerin büyük bir kısmının en çok ziyaret ettikleri yerler arasında Yürüyen Köşk bulunuyor. İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta yer alan köşk, Mustafa Kemal Atatürk’ün konaklaması için inşa edilmiş. Köşkün oldukça ilginç bir hikayesi bulunuyor. 1930 yılında Atatürk buraya konaklamaya giderken yan kısmında bulunan çınar ağacının kesildiğini görmüş. Ağacın zarar görmemesi için köşkün kaydırılmasını istiyor, bundan dolayı da köşkün ismi Yürüyen Köşk oluveriyor. Yalova’nın simgesi haline gelen köşk, her sene çok sayıda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Köşkün içerisini gezebilir, hemen yanında yer alan kafelerde bir şeyler içerek güzel vakit geçirebilirsiniz. 

Karaca Arboretum Ağaç Müzesi: İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan müze, TEMA Vakfı kurucusu olan Hayrettin Koca tarafından tasarlanmış. Türkiye’deki ilk özel Arboretum olan bu müze, 13,5 hektarlık arazinin üzerinde yer alıyor. 1980 yılında kurulan bu ağaç müzesini her sene 15.000 civarı yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. 7.000 civarı farklı bitki türüne, varyete ve kültür formuna sahip olan müze; gezmeniz gereken yerler listesine eklenecek güzellikte.  

Çınarcık’a Ne Zaman Gidilir?

Yaz ayları sıcak, kış ayları ılık ve bol yağışlı geçen Çınarcık’ta keyifli bir şekilde tatilinizi geçirmek istiyorsanız; Çınarcık otelleri arasından araştırma yaparken mümkün olduğu kadar ilkbahar sonu ve yaz aylarını tercih etmelisiniz. On binlerce ziyaretçinin yakın tarihlerde Çınarcık’a gitmek isteyeceğini göz önünde bulundurarak, mümkün olduğunca erken otel seçimenizi ve rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. 

Çınarcık’a Nasıl Gidilir?

Çınarcık’a gelmek için ilk olarak Yalova’ya gelmelisiniz. Şehirlerarası otobüsler veya kendi aracınızla Yalova’ya vardıktan sonra otogardan Çınarcık’a gitmek için toplu taşıma araçlarını ya da taksileri tercih edebilirsiniz. 

Yalova’ya geldikten sonra Çınarcık’a deniz yoluyla ulaşmak da mümkün. Şehir merkezine geldikten sonra İDO deniz otobüslerini kullanarak bu bölgeye gelmek mümkün. İDO sefer 07.30, 12.40, 17.40 saatlerinde; Turyol sefer ise 07.00 ile 18.35 saatlerinde hizmet veriyor.

Çınarcık'ta Ne Yenir?

Tatiliniz sırasında gerek Çınarcık’a gerekse Yalova’ya özgü pek çok farklı tat sizleri karşılayacak. Özellikle de Çınarcık’a geldiğinizde köy kahvaltısının tadına bakmadan asla ilçeden ayrılmamalısınız. Organik ve taze ürünlerin yer almakta olduğu bu kahvaltı ile güne en iyi şekilde başlayabilirsiniz.

Kahvaltının yanı sıra bölgedeki farklı yerlerde birbirinden lezzetli tatlar arasından seçiminizi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Sandal balık, cennet künkü, ekşili köfteli bamya yemeği, kaçamak, ıspanaklı Yalova böreği, yaprak pidesi, milföylü Yalova kebabı, Yalova köftesi, tavuklu mantı, böğür, Yalova sütlüsü, yumurta dolması gibi lezzetler de yine ustaları tarafından burada hazırlanarak sizlere sunuluyor. 

Çınarcık’ta Hediyelik Ne Alınır?

Burada tatilinizi geçirirken tadacağınız cennet künkü ismi verilen lezzetli tatlı, aynı zamanda dönerken özenle paketlenerek size sunulan ürünlerden yalnızca bir tanesi. Bunun yanı sıra yalnızca Çınarcık Çarşısı’nda bulabileceğiniz birbirinden şık el yapımı iğne oyaları da yine ziyaretiniz sona ererken alabileceğiniz hediyelik ürünlerden biri. Çınarcık’a tatile gelen yerli yabancı turistler, sabun çiçeklerini de yine valizlerine ekliyorlar. Özenle hazırlanan bu çiçekler, muhteşem kokuları ile dolaplarınıza baharı getiriyor. 

Çınarcık Tatili

Başta Marmara Bölgesi’nde yaşayanlar olmak üzere yerli yabancı herkesin ilgisini çekmeyi başaran Çınarcık, yemyeşil doğası ile gelenlerin kendilerini hiç olmadığı kadar rahat hissetmesini sağlıyor. Siz de sevdikleriniz ile beraber kalabalıktan uzakta biraz zaman geçirmek istiyorsanız, Çınarcık tatili istediklerinizi size en iyi şekilde vermeyi başarabilir. 

Çınarcık’ın Tarihi

Sahip olduğu güzellikler ile görenleri kendine hayran bırakan Çınarcık, tarihsel süreçte de pek çok farklı milletin yerleşim yerlerinden biriydi. Bölge hakkında yapılan araştırmalar ile de görüldüğü üzere burada milattan 3 – 4 bin yıl önceki zamanlarda kurulmuş yerleşim merkezleri bulunuyor. Milattan Önce 1220 yılında Frigyalılar, ardından da Milattan Önce 700 yıllarında Kimmeryalılar bölgeye akın etmiş. Bölgede Pers egemenliğinin ortaya çıkması sonrasında Milattan Önce 3. yüzyılda ise Vitrinyalılar buraya gelerek bağımsız bir krallık kurmuş. Vitrinya kralının ölürken Çınarcık ‘ın da sınırları içerisinde bulunan ülkesini Roma Devleti’ne bağışladığı, bölgedeki tarihi kalıntılar ile ortaya çıktı. 

Sonraki süreçte Çınarcık ve çevresi 1307 yılında Osman Bey’in komutanlarından biri olan Karayalvaçoğlu tarafından alındı. Orhan Gazi döneminde Gazi Abdurrahman’ın Bizans kuvvetlerini yenmesiyle birlikte, 1325 yılına gelindiğinde bölge Türklerin eline geçti. Her ne kadar Çınarcık bölgesi Kurtuluş Savaşı yıllarında üç kere işgal edilse de sonunda tamamen düşman işgalinden kurtarıldı. 

Çınarcık Otel Fırsatları

Popülerliği her geçen gün artan Çınarcık, havaların ısınmaya başlaması ile beraber en fazla ziyaretçi ağırlayan yerlerden birisi haline geliyor. Siz de tatilinizi burada geçirmek istiyorsanız ancak en uygun fiyatlara nasıl konaklayabileceğinizi bilmiyorsanız, otel fırsatları sizin için devreye giriyor. Otellerin özellikle yaz mevsimi gelmeden önce sundukları fırsatları iyi bir şekilde değerlendirerek, burada aradığınız tatile ulaşabilirsiniz. 

Çınarcık

Marmara Bölgesi’nde yer alan Çınarcık, Yalova’nın en büyük ilçelerinden biri olarak biliniyor. Özellikle de konu yaz tatili ya da kısa süreli dinlenme olduğu zaman çevre bölgelerden ciddi sayıda ziyaretçinin de uğrak noktasıdır. İçerisinde barındırdığı birbirinden görkemli doğal güzellikleri ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Çınarcık, özellikle de son dönemlerde yalnızca çevre bölgelerdeki değil yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerin de uğrak noktalarından bir tanesi olmayı başarıyor. Burayı ziyaret ettiğinizde gündüzleri istediğiniz yerleri gezerken akşamları da gece hayatının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Çünkü bölge hem gece hem de gündüz yaşayan bir yer. Ziyaretçilerine de harika zaman geçirme olanağı sunuyor. 

Cinarcik gorsel