Datça Otelleri

( 64 Sonuç Gösteriliyor)
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺7.500,00
1/3
Standart Oda Bahçe Manzaralı
Oda & Kahvaltı 0-4 yaş 1 çocuk ücretsiz
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺9.990,00
1/3
Superior Oda
Sadece Oda
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺7.470,00
1/3
Standart Doğa Manzaralı
Oda & Kahvaltı 0-8 yaş 1 çocuk ücretsiz
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺17.310,00
1/3
Standart Oda
Sadece Oda 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺6.216,00
1/4
1/3
Standart Oda
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺9.000,00
1/3
Kara Manzaralı İki Kişilik Oda
Oda & Kahvaltı
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺8.880,00
1/3
Suit
Oda & Kahvaltı 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺9.300,00
1/3
Ekonomik Bahçe Katı Apart Oda
Sadece Oda 0-12 yaş 1 çocuk ücretsiz ve/veya 0-7 yaş 1 çocuk ücretsiz
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺6.000,00
1/3
Standart Oda
Sadece Oda
Toplam Fiyat
3 Gece 4 Gün
₺4.200,00
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/1
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.
1/3
Seçili tarihlerde müsaitlik bulunmamaktadır.

Datça Taş

 

Muğla’nın eşsiz güzelliklerinden biri olan Datça, farklı koyları ve sofistike tesisleriyle dikkat çekiyor. Sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan Datça aynı zamanda muhteşem bir oksijen deposu. Deniz kıyısında bulunan otelleri, bakımlı plajı ve tertemiz deniziyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Datça’da genel olarak apart ve butik otel konseptine rastlanıyor. Doğal güzelliklerin keyfini çıkarmak için Datça’ya özellikle yaz aylarında gitmelisiniz. Denize sıfır tesislerde konaklama fırsatının yanı sıra Datça Adası ve Simi Adası’nda gezintiye çıkabilirsiniz. Her zevke ve her bütçeye hitap eden Datça Otelleri, siz değerli konukları bekliyor. Bölgede çoğunlukla Datça apart oteller ve butik oteller yer alıyor. 

Datça Otelleri Fiyatları 

Datça otelleri fiyatları, tercih ettiğiniz konaklama konseptiyle doğru orantılı değişiklik gösteriyor. Datça, modern ve şık otelleriyle ön plana çıkıyor. Datça’da şirin bungalov evlerden ultra lüks modern otellere kadar birçok seçenek mevcut. Datça’nın konaklama tesisleri uygun fiyatlı yapısıyla ilgi görüyor. Sahilde yürüyüş yapıp canlı müzik eğlencelerine katılmak isteyebilirsiniz. Datça denize sıfır otelleriyle adeta cennetten bir köşe gibi. Datça otelleri için erken rezervasyon fırsatını kullanarak bütçenize uygun tatil planlayabilirsiniz. Dilerseniz şehir merkezinde dilerseniz deniz kıyısında istediğiniz konseptte tesis bulmanız mümkün.  

Datça 5 Yıldızlı Otelleri 

Lüksüne ve konforuna düşkün olanlara müjde! Datça’nın 5 yıldızlı otelleri her mevsim kesintisiz hizmet veriyor. Özellikle Ovabükü, Kızılbük ve Palamutbükü bölgelerinde yer alan ultra lüks otellerde konaklamak sizin de hakkınız. Badem ve zeytin ağaçları arasında yemyeşil manzaraya sahip geniş odaların keyfini sürmeyi kaçırmayın! Son derece modern ve şık tasarlanmış Datça 5 yıldızlı otelleri, konukların taleplerine göre kendini geliştirmeye devam ediyor. Villa tipi otellerden tatil köylerine kadar onlarca çeşit konseptiyle Datça 5 yıldızlı otelleri sizleri bekliyor.  

Datça Her Şey Dahil Otelleri 

Tatilini ekstra ücretlerden uzakta geçirmek isteyenlere vazgeçilmez fırsatlar sunan Datça her şey dahil otelleri, misafirlerin en çok tercih edilen konaklama seçeneklerinden biridir. Günde 3 öğün yemek, atıştırmalıklar, alkollü veya alkolsüz içecekler, çeşitli etkinlikler ve 7/24 açık resepsiyon hizmetiyle Datça otelleri yoğun ilgiye maruz kalıyor. Bunun yanında oda, oda kahvaltı veya yarım pansiyon seçenekleri de mevcuttur. Huzur ve eğlence dolu bir tatil geçirme fırsatı için müşteri puanlamalarını ve yorumlarını kontrol etmeyi unutmayınız.  

Datça’da Nerede Kalınır? 

Muğla’nın en şirin ilçelerinden birisi olan Datça, yaz turizmi açısından elverişli yapısıyla gözde rotalardan biridir. Kamp alanlarından butik otellere birçok fırsat sunan Datça, aynı zamanda trekking, su sporları, dağcılık için de elverişlidir. Datça’da konaklayabileceğiniz bölgelerin başında Datça’nın merkezi geliyor. Her mevsim hareketli yapısı ve restoranlarıyla çeşitli lezzetlere ev sahipliği yapan merkez aynı zamanda önemli bir tarihe de sahiptir. Merkezi ‘eski’ ve ‘yeni’ olarak ikiye ayrılan bölge konaklama açısından güvenilir bir yerdir. Merkezden uzak bölgeleri tercih etmek isteyenlere özel Mesudiye Köyü, Reşadiye Köyü ve Palamutbükü bölgelerini tavsiye edebiliriz. Buralar köy olarak adlandırılsa da görünüş itibariyle şehir merkezlerinden farksızdır. Hatta doğası ve deniziyle birçok şehir merkezinden daha güzel diyebiliriz.   

Datça Balayı Otelleri Hangileridir? 

Rüya gibi bir düğünün ardında rüya gibi bir tatil Datça’da siz sevgili çiftleri bekliyor. Romantik bir balayı tatili, düğünün verdiği yorgunluğu atmanıza yardımcı olacak. Datça balayı otelleri, çiftlerin hemen her talebine cevap verebilecek profesyonel çalışanları ve üstün hizmet kalitesiyle sizleri bekliyor. Balayı konsepti bölgede çok fazla olmasa da evli çiftler için yeterli miktarda bulunuyor. Kolay ulaşım yapısıyla Datça otelleri, aslında çok da uzağınızda değil. Arka tarafı ormanlarla ve yeşillikle dolu ön tarafı ise denize sıfır olan balayı otelleri, lüks yapısı ve ferah odalarıyla yalnızca bir tık uzağınızda.  

Datça’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler 

Datça’da görülmesi gereken çok fazla yer bulunuyor. İlk sırada tabii ki Datça merkezi geliyor. Taş evler, kafeler, barlar ve dar sokaklarıyla tarihi bir atmosfere sahip Datça merkezi aynı zamanda birçok pansiyon ve otele ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en uzun antik yürüyüş yollarından biri olan Karia Yolu, Datça’da yer alıyor. Karia Yolu, adını aynı isme sahip Antik Kent’ten alıyor. Doğa yürüyüşünü tarihle bütünleştiren bölgeyi mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Bir diğer önemli keşif noktası ise hiç şüphesiz ki Datça Limanı’dır. Eski tarihlerde yalnızca deniz yolu ulaşımı olan bölgede limanlar çok kıymetli. Burada günübirlik tekne turlarına katılabilir ve gün batımına karşı keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Nihai olarak, Uluslararası Knidos Sanat Akademisi’ni görmeden tatilinizi sonlandırmamanız gerekiyor. Ziyaretçi olarak katılmak dışında, yapılan atölye çalışmalarına da katılabileceğiniz bu Akademi, birçok heykeltıraşın meydana getirdiği kıymetli heykellerle doludur. Knidos Antik Kenti’ne 13 kilometre uzaklıkta bulunan Sanat Akademisi’ni mutlaka görmelisiniz. 

Datça Plajları Hangileridir? 

Tatil cenneti Muğla’ya geldiyseniz ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi kesinlikle Datça ilçesidir. Deniz, kum ve güneş üçlüsünü severlerin merkezi adreslerinden biri olan Datça, çok sayıda plaj barındırıyor.  

Datça plajları:  

  • Perili Köşk Plajı,  
  • Karaincir Plajı,  
  • Palaia Plajı,  
  • Kızlanaltı Gebekum Plajı,  
  • Kumluk Plajı,  
  • Hastane Altı Plajı,  
  • Mandalya Plajı,  
  • Taşlık Plajı. 

Perili Köşk az bilinen ve sakin bir kumsaldır ve buna karşılık Karaincir ise ailelerin tercih ettiği bir plajdır. Karaincir’in en önemli özelliği ise sığ, dalgasız ve ılık bir yer olmasıdır. 2021 yılında hizmete giren Palaia Plajı ise sakin ve sessiz olmasıyla öne çıkıyor.  

Doğan Parkı’nın sonunda kalan Kızlanaltı Plajı ise sörfe çok uygun bir yerdir. Burada ücretli şemsiye ve şezlong hizmeti de alabilirsiniz. Datça merkeze yakın olan Kumluk Plajı ise popüler bölgelerden biridir. Kumluk ve sığ bir sahile sahiptir. Plaj boyunca çeşitli kafeterya ve işletmelerin sahilde masa sandalyesi bulunur bu sebepten yeme-içme için elverişli bir plajdır.  

Datça merkezde bulunan bir diğer plaj ise Hastane Altı’dır. İşletmesi belediyeye ait olan bu plaj, denizi taşlık olmasına rağmen deniz suyu temiz ve berraktır. Burası diğer merkez plajlarına göre daha sakindir. Mandalya plajı ise Kargı Koyu’na yakınlığı ile biliniyor. Bu plajda özel bir işletme vardır. Yeme-içme ihtiyacınızı burada bulunan restorandan giderebilirsiniz. Dalgasız ve ılık suyunun yanı sıra sakin ve huzur dolu doğasıyla dikkat çeken Taşlık Plajı, aynı zamanda Kargı Koyu’na da çok yakındır. Burada bulunan restoranlarda yerel lezzetleri tadabilir, Datça tatilinizi taçlandırabilirsiniz. 

Datça’da Gezilecek Yerler Nelerdir? 

Asırlardır birçok medeniyetin uğrak noktası olmuş Muğla, çok büyük bir tarihi mirasa ev sahipliği yapıyor. Datça’da bu tarihi mirasa sahip ilçelerden biridir. Datça’da gezilecek yerlerden ilki Kızlan Yel Değirmenleri’dir.  

Kızlan Yel Değirmeni: 1900’lü yıllardan beri Kızlan Köyü’nün simgesi haline gelmiş bu değirmen badem ve zeytin ağaçlarıyla dikkat çekiyor. Burada 6 adet değirmen bulunur ve eşsiz doğasıyla mükemmel bir gezi rotasıdır.  

Can Yücel’in Evi: Edebiyatımızın güçlü kalemlerinden olan Can Yücel’in evi de Datça’da bulunuyor. Değerli şairimizin evi 2011 yılına kadar müze olarak sergilenmekteyken günümüzde kapalı durumdadır ancak bahçesinde fotoğrafları ve el yazısıyla yazılmış eserleri hala sergilenmeye devam ediyor. 

Eski Datça: Arnavut kaldırımları, dar sokakları ve tasarım harikası evleriyle Eski Datça, mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Özellikle turistlerin ilgisini çeken bu yer şehrin gürültüsünden uzak olmayı severler için uygundur.  

Knidos Antik Kenti: Tarihte demokrasinin ilk örneklerine Knidos Antik Kenti’nde rastlandı. Dorlar tarafından yapılan Antik Kent, Apollo, Afrodit ve Odeion gibi Antik Yunan Tanrı’larının tapınaklarını barındırıyor. Ayrıca burada bulunan Knidos Feneri’de Antik bir eserdir.  

Datça’nın En Güzel Koyları Hangileridir? 

Birbirinden güzel plajları ve doğal güzellikleriyle Datça, adeta cennetten bir parça gibidir. Kargı koyu, Balıkaşıran Koyu, Aktur Çiftlik Koyu, Aktur Kovanlık Koyu, Akvaryum Koyu, Gabaklar Koyu, Domuzbükü Koyu, Ovabükü, Kurubük Koyu, Bağlarözü Koyu, Kızlan Gereme Koyu ve Murdala Koyu bölgenin önemli plajlarıdır.  

Datça merkeze yakınlığı sebebiyle yoğun ve popüler olan Kargı Koyu’nun, aynı zamanda yakınında pek çok plaj bulunuyor. Temiz bir deniz ve durgun su sevenlere özel Balıkaşıran Koyu, aynı zamanda çadır ve karavan için uygun bölümlere sahip olması sebebiyle kampçıların da dikkatini çekiyor.  

Aktur Çiftlik Koyu yerliler tarafından ‘Büyük Koy’ olarak biliniyor. Çiftlik, Kovanlık koyuna göre daha geniş ama daha az yeşil bir bölgedir. Dalgalı deniz sevenler genellikle bu iki koyu tercih ediyor. 

Tekne turu için elverişli bölgelerden biri de Akvaryum Koyu’dur. Bölge normalde sakin ve huzurlu bir yapıya sahip. Fakat teknelerin uğrak noktası olması sebebiyle dönem dönem kalabalıklaşıyor. Mesudiye Köyü’nün 3 bükünden biri olan Gabaklar Koyu, en popüler plajlardan birine sahiptir. Denize sıfır ahşap evleri ve alabildiğine orman olması sebebiyle bölge çok sevilen bir yerdir. 

Datça’ya Ne Zaman Gidilir? 

Kusursuz doğasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakan Datça, yaz döneminde oldukça kalabalık bir yerdir. Doyasıya eğlenip denize girmek için genellikle haziran ve ağustos ayları arası tercih ediliyor. Daha sakin ve huzur dolu bir atmosferde tatil yapmak istiyorsanız mayıs, ekim ve eylül aylarını da değerlendirebilirsiniz. Yaz dönemi dışında oldukça sakin olan bölgede oteller kış döneminde de hizmet vermeye devam ediyor.  

Datça’ya Nasıl Gidilir? 

Akdeniz ve Ege bölgesi arasında yer alan bu coğrafyaya ulaşım oldukça kolaydır. Genellikle hava yolu tercih edilen bölgeye karayolu ve deniz yoluyla ulaşım da mümkün. Datça’ya en kısa ve en hızlı şekilde ulaşmak için Dalaman Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. Dalaman Havalimanı’na indikten sonra gideceğinizi ilçeye araç bulmanız da çok kolaydır. Karayolu ulaşımı için başta İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden Muğla’ya direkt olarak otobüs bulabiliyorsunuz. Şehir içi ulaşım minibüslerle sağlanabiliyor. Muğla merkezinde bulunan otogarda indikten sonra minibüslerle istediğiniz rotaya yolculuk yapabilirsiniz.  

Datça’da Ne Yenir? 

Datça mutfağı köklü tarihinden ötürü önemli yöresel lezzetlere sahiptir. Muğla için de geçerli olan bu yöresel lezzetleri Datça’da denize nazır restoranlarda keyifle tadabilirsiniz. Pek çok medeniyetten izler taşıyan bu lezzetleri sıralamak gerekirse: Kabak Çiçeği Dolması, Garaville, Könger, Badem Köftesi, Labada Dolması, Dallampa, Bademli İncir Tatlısı, Badem Pilavı, Mürdümük Çorbası, Damak Tatlısı ve Tilki Otu Kavurma diyebiliriz. Datça’da badem yetiştiği için badem temalı birçok yöresel lezzete rastlamanız mümkün.  

Datça’da Hediyelik Ne Alınır? 

Muğla’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Datça’da da hediyelik eşya satan dükkanlar bulunuyor. El yapımı ürünler, tasarım kolyeler ve giysiler bu ilçeye özel hediyelik eşyaların başında geliyor. Minyatür ürünler, biblolar, manzara tabloları ve çeşitli tasvirler turistlerin ilgisini çekiyor. Cam ve taş süslemeleriyle internet üzerinden satış yapan dükkanlar da bulmak mümkün. Ek olarak buz dolabınızı süsleyecek magnetlere de göz atmayı unutmayınız.  

Datça Tatili 

Mütevazi bir tatilin bir numaralı adresi olmaya aday Datça, konaklama tesisleriyle sizleri bekliyor. Günübirlik gezilere ve uzun süreli tatillere ev sahipliği yapan bölge özellikle yerli turistler için bir cazibe noktası. Datça tatili Muğla’nın diğer ilçelerine nazaran daha sakin ve huzurlu bir tatil çeşididir. Çocuklu ailelere, öğrencilere ve çocuksuz ailelere uygun farklı konseptler bulabileceğiniz Datça, aynı zamanda temiz hava deposudur. Kısmen bir yarımada niteliği taşıyan Datça’da oldukça önemli limanlar, gemiler ve tekneler bulunması sebebiyle misafirler keyifli deniz turları yapabiliyor. Pek çok koy ve doğal güzelliğe sahip bu bölgeyi gezmek için acele edin.  

Datça Tarihi 

Datça tarihi MÖ 2000’lere dayanıyor. Bölgede bilinen ilk yerleşik yaşantı Karyalılar’a aittir. Daha sonra Dorlar bölgeyi ele geçirmiş. Merkezlerini de Knidos olarak tayin etmiş. MÖ 546 yılında Persler’in egemenliğine giren Datça, ticaret konusunda da önemli bir stratejik rotadır. Köklü bir tarihe sahip olan Datça’ya Dorlar ve Romalılar çok sayıda tapınak yaparak tarihe önemli imza atmışlar. Şehrin en ünlü yapısı ise şüphesiz ki Afrodit Heykeli’dir. Şehre Roma’nın son dönemlerinde ve Bizans’ın ilk dönemlerinde genellikle kilise inşa edilmiş. Knidos bölgesi önemli bir ticaret bölgesi olmasının yanı sıra kültür ve sanat merkezidir. Bu sebepten dolayı bölgede çok fazla Antik Kent, tapınak ve heykel gibi yapılar bulunur. Bizans İmparatorluğu döneminde eski önemini kaybetse de şehir hala aktif ve canlıdır.  

Bizans döneminde korsan saldırıları ve depremlerle etkisini yitiren şehir bir süre sonra terkedilmiş bir yere dönüşür. Datça 13. yüzyılda Menteşe Beyliği’ne 15. yüzyılda ise Osmanlı İmparatorluğu’na bağlandı. Datça ismini ilk defa Osmanlı egemenliğinde aldı. Osmanlı’nın son dönemlerine doğru bölgenin adı Sultan Reşat tarafından tekrar değiştirilerek ‘Reşadiye’ oldu. Cumhuriyet döneminde son olarak Datça ismini alan bölge 1928 yılında ilçe statüsü kazandı. Bu dönemde Datça’nın ilk merkezi ‘Reşadiye Mahallesi’ olarak belirtildi. Ancak daha sonra 1947 yılında bugünü yeri olan İskele Mahallesi’ne taşındı. Tarihi pek çok badirelerle dolu olan bölge günümüzde tatil için elverişli yapıda olmasının yanı sıra dağcılık ve kamp yapılan önemli bölgelerden biridir.  

Datça Otel Fırsatları 

Yerlisinden yabancısına birçok misafire ev sahipliği yapan Datça Otelleri, eşsiz fırsatlar sunuyor. Bölge çok fazla yabancı turist almasa da gezmeye değer bir yarımada niteliği taşıyor. Apart otellerden butik konsepte sahip tesislere veya daha uygun pansiyonları barındıran bu yerleşke tertemiz bir denize sahip! Erken rezervasyon yaptırarak indirimlerden yararlanabileceğiniz gibi son dakika işiniz çıkarsa rezervasyonu iptal ettirebileceğinizi de unutmayın. Datça otelleri her yaştan ve her milletten yüzlerce insana 7/24 kesintisiz hizmet veriyor.  

Datça 

Ege bölgesinde yer alan Datça, dağlık ve engebeli coğrafyaya sahip. Pek çok dağ ve ovayı barındıran bölge tatil için de oldukça elverişli. Denize sıfır otelleri ve bembeyaz kumuyla her yıl binlerce yerli turisti ağırlayan Datça, aslında Muğla’nın geri kalanına göre daha sakindir. Bir yarımada özelliği taşıyan Datça, yüzölçümü itibariyle 446 kilometrekare genişliğe sahiptir ve birçok dağ bulunduruyor. 52 adet koyla Muğla’nın en çok plajına sahip ilçelerinden biridir. Bölgenin arazi yapısı tarımı sınırlıyor. Fakat buna rağmen 3 çeşit badem yetişen bölge bademiyle ünlü. Badem çeşitleri: Nurlu badem, Tatlı badem ve Acı bademdir. Datça’ya bağlı 11 mahalle bulunuyor. Yaz aylarında turist alması sebebiyle ilçe nüfusu 50 binin üzerine çıkabiliyor. Datça’nın merkezi mahallesi Reşadiye Mahallesi’dir. Datça’nın turizm kültürü yakın tarihe dayanıyor. Çünkü 1970’e kadar bölgeye ulaşım yalnızca deniz yoluyla yapılıyordu. Gelecekte daha çok turizm yeri olma potansiyeline sahip bölge tarihi dokusuyla ve doğal güzellikleriyle çok büyük önem taşıyor.   

Datça Fener